Blog

Tinc la pell atòpica. Què puc fer?

L’atòpia és una malaltia crònica hereditària associada a asma i al·lèrgies. A nivell cutani altera la barrera protectora i es manifesta en sequedat, picor i propensió a la irritació, especialment en zones corporals amb plecs. Fins i tot es poden arribar a originar brots molt virulents que provoquen lesions cutànies. La pell atòpica és més freqüent en nadons i nens, però també es pot prolongar fins a l’adolescència i, de vegades, fins i tot fins a l’edat adulta.

L’atòpia no té cura, però les seves manifestacions cutànies milloren de manera espectacular amb un tractament cosmètic adequat.

És molt important utilitzar formulacions riques en mantegues i olis vegetals i que no continguin ingredients que podrien ser irritants, com ara perfums, conservants, sulfats o alcohol etílic.

Us proposem una rutina dedicada a cuidar la pell atòpica. El bany/dutxa s’ha de fer amb aigua tèbia i utilitzant el gel de bany cremós, que conté olis vegetals que suavitzen la pell. Un cop neta, la pell s’ha d’assecar donant tocs suaus amb una tovallola, evitant frecs. Després del bany la pell ha d’hidratar-se amb la crema nutritiva i, a les zones més seques, es pot reforçar el tractament amb el bàlsam reparador, amb elevat contingut en olis que reforcen la barrera cutània. També és convenient utilitzar el xampú i el desodorant sense perfum, que per la seva suavitat evitaran qualsevol irritació.